IJslandse componiste van soundtrack "Chernobyl" gelauwerd op World Soundtrack Awards

De Amerikaanse componist Nicholas Britell en zijn IJslandse collega Hildur Guðnadóttir zijn de belangrijkste laureaten op de 19e editie van de World Soundtrack Awards. Het gala van de filmmuziekprijzen was het slotevent van de 46e editie van Film Fest Gent.

De Amerikaanse filmcomponist Nicholas Britell is gelauwerd als beste filmcomponist van het voorbije jaar op de World Soundtrack Awards in Gent. Hij werd bekroond voor zijn soundtrack voor de film "If Beale Street could talk".

De IJslandse componiste Hildur Guðnadóttir was vanavond in Gent om haar prijs voor beste televisiecomponist in ontvangst te nemen. Ze kreeg de onderscheiding voor de soundtrack van de HBO-serie "Chernobyl".

De Poolse componist Krzysztof Penderecki is op het gala gelauwerd met een Lifetime Achievement Award. Penderecki heeft met zijn innovatieve en onconventionele muziek een heel grote impact gehad op de filmmuziekgeschiedenis. Hij werkte samen met wereldberoemde regisseurs zoals Stanley Kubrick ("The shining"), David Lynch ("Inland empire", "Twin Peaks"), Martin Scorsese ("Shutter Island") en William Friedkin ("The exorcist").

En ook Frédéric Devreese mocht een Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Naar aanleiding van zijn 90e verjaardag bracht Brussels Philharmonic hulde aan de Belgische componist. Devreese staat bekend voor zijn samenwerking met André Delvaux voor "L’oeuvre au noir", maar ook voor de films "Du bout des lèvres" (Jean-Marie Degèsves) en "Les noces barbares" en "Il maestro" (Marion Hänsel).

Meest gelezen