© VRT 2019

Gloria is de nieuwe Ketnetwrapper, "nu kan ik echt mijn droom beleven"

Gloria Monserez wordt de nieuwe Ketnetwrapper. In een liveshow op Ketnet hebben de kijkers van de zender zelf gekozen wie de nieuwe presentator wordt op de zender. Gloria volgt vanaf morgen al Charlotte Leysen op, die na 8 jaar stopt als wrapper. "Dit kan echt niet waar zijn. Wie wil dit nu niet? Nu kan ik echt mijn droom beleven", juichte de 18-jarige studente grafische vorming uit Wijgmaal.

In een liveshow op Ketnet zijn de Ketnetters te weten gekomen wie Charlotte Leysen opvolgt als wrapper. De drie overgebleven kandidaten, Aaron, Tinneke en Gloria, moesten zo snel mogelijk een parcours afleggen van het Ketkot, waar ze de voorbije week verbleven, naar de Ketnetstudio. Op hun tocht dwars door het VRT-bos, zijn ze regelmatig opgeschrikt, en moesten ze allerlei opdrachten oplossen. De Ketnetkijkers konden hun favoriete nieuwe wrapper online helpen via de Ketnet-app en website.

Onderweg naar de Ketnetstudio, viel er een eerste finalist af. Nadien konden de kijkers beslissen wie van de twee finalisten zich de nieuwe Ketnetwrapper mag noemen. En de keuze is gevallen op Gloria.

Voor Gloria begint haar avontuur op Ketnet morgen al, want dan is zij al voor het eerst te zien op Ketnet. De Ketnetkijkers kunnen hun nieuwe wrapper voor het eerst ontmoeten tijdens de Ketnet Halloween-week, tijdens de herfstvakantie in Plopsaland De Panne.

Dit kan echt niet waar zijn. Wie wil dit nu niet? Nu kan ik echt mijn droom beleven

"Dit kan echt niet waar zijn. Wie wil dit nu niet? Nu kan ik echt mijn droom beleven", reageerde Gloria Monserez na afloop. Gloria komt uit Wijgmaal, is 18 jaar en begint aan haar eerste jaar grafische vorming aan het KASK in Gent. Ze is één van de Helden van Ketnet en woont op een boot.

Gloria Monserez neemt als wrapper de fakkel over van Charlotte Leysen. Eind juni kondigde Leysen aan dat ze na 8 jaar zou stoppen als wrapper. Honderden jongeren schreven zich in om haar op te volgen. Zondag neemt Leysen definitief afscheid van Ketnet met een speciale uitzending van "Kingsize Live".

"Acht jaar wrappen op Ketnet, het was een echte wild ride. Het was me een ongelofelijke eer om acht jaar lang kinderen op een speelse manier te mogen helpen opgroeien. Ik kan me geen job inbeelden die zo veelzijdig is. Maar nu ik 31 ben, voel ik dat de tijd rijp is om mijn vleugels uit te slaan. Ik wens de nieuwe wrapper vooral veel plezier toe.  Het wordt een rollercoaster van zotte momenten en het is voorbij voor je het weet, dus geniet geniet geniet!", aldus Leysen.

Meest gelezen