Politie verspreidt bewakingsbeelden van granaataanslag in Borgerhout

De federale politie heeft een opsporingsbericht met beelden verspreid over de granaataanslag in het Antwerpse district Borgerhout op maandag 2 september. In alle vroegte werd toen een granaat gegooid tussen enkele geparkeerde auto's.

Op de zuivere bewakingsbeelden die de politie online heeft gezet, is te zien hoe iemand rond 3.30 uur met de fiets komt aangereden en stopt in het midden van de Guldensporenstraat in Borgerhout.

De persoon haalt na wat frutselen voorzichtig een granaat tevoorschijn, lijkt de pin eruit te trekken en gooit ze tussen enkele geparkeerde wagens. De fietser rijdt vervolgens snel weg, net voor het springtuig ontploft.

De ontploffing beschadigde vijf auto's en drie gevels van woningen. Mogelijk kadert het incident in het aanhoudende geweld binnen het Antwerpse drugsmilieu. De politie is in ieder geval nog steeds op zoek naar de dader.

Wie de persoon of de fiets denkt te herkennen, wordt gevraagd om dat aan de politie te laten weten op het gratis nummer 0800 30 300. Het volledige opsporingsbericht is terug te vinden op politie.be.

Meest gelezen