"Tijdens je job moet je je sterk houden, ook al ben je vanbinnen kapot van verdriet"

Het was een van die niet zo makkelijke werkweken voor Caty Nixon uit Forney, in de Amerikaanse staat Texas, tijdens de afgelopen zomermaanden. De 29-jarige verpleegkundige op de zwangerschapsafdeling van een plaatselijk ziekenhuis had er niet alleen op 4 dagen tijd meer dan 53 uren gewerkt, tijdens een van de laatste bevallingen had ze een doodgeboren kind ter wereld helpen brengen. Toen ze uiteindelijk in het huis van haar zus gearriveerd was, werd het haar even allemaal teveel en de tranen liepen over haar wangen. Dat moment legde zus Laura op foto vast en deelde die een kleine week geleden op een aantal sociale media, waarna hij massaal gedeeld werd en een karrenvracht aan positieve reacties uitlokte.

Het was volgende foto die dankzij Facebook en Instagram de afgelopen dagen de wereld rondging:

Caty Nixon reageerde intussen op nieuwswebsites Today en Good Morning America: "Als het goed gaat, dan gaat het echt goed. Maar als het slecht gaat dan zijn de gebeurtenissen ronduit hartverscheurend. Dat is een ervaring die ik iedere dag meemaak. De dag dat die foto gemaakt werd was ik oververmoeid en door hetgeen ik meegemaakt had was ik ook wel wat de kluts kwijt. Ik moest op een of andere manier mijn emoties ventileren."

Deze foto toont echte emoties

"Je moet als verpleegkundige zoveel verschillende rollen opnemen: kalm zijn als er een storm woedt, een cheerleader zijn als men aanmoediging nodig heeft, een schouder om op te huilen als men teleurgesteld is. En daarin kan je alleen maar je best doen, wat het uiteindelijke resultaat ook is. Is dat slecht, dan moet je je als verpleegkundige toch sterk houden. Ook al ben je vanbinnen kapot van verdriet."

"Van verpleegkundigen in een moederhuis wordt er iedere dag opnieuw verwacht dat ze fysiek, mentaal en emotioneel voor hun patiënten klaarstaan. Zelfs op de moeilijkste dagen verwacht men van alle verpleegkundigen een onvoorwaardelijke inzet. Dat deze foto zo’n positieve respons krijgt is dan ook een enorm hart onder de riem. Ook al vind ik het zelf niet leuk om in de schijnwerpers te staan."

"Het feit dat op deze foto echte emoties getoond worden maakt volgens mij dat hij zoveel aandacht gekregen heeft", aldus de 29-jarige vrouw nog.

Meest gelezen