Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

President Trump moet opnieuw zijn regering herschikken, minister van Energie Rick Perry stapt op

De Amerikaanse minister van Energie Rick Perry stapt op. Dat heeft president Trump vannacht bekendgemaakt. Opnieuw verlaat dus een minister de regering-Trump. De president kondigde aan dat hij een vervanger heeft, maar dat de naam pas later zal bekend worden gemaakt. 

"Rick heeft fantastisch werk geleverd op Energie, maar het was tijd. Drie jaar is lang", verklaarde Trump bij een bezoek aan Texas. "We hebben zijn opvolger al gevonden. Wie dat is, maak ik zeer binnenkort bekend."

Een echte reden voor zijn vertrek is niet bekend gemaakt. Volgens sommige bronnen zou het te maken hebben met de afzettingsprocedure die de Democratische parlementsleden tegen Donald Trump hebben opgestart. 

Meest gelezen