Videospeler inladen...

Geen misverstand: "F.C. De Kampioenen" krijgt na 8 jaar nieuw seizoen, bekijk de beste fragmenten uit vorige seizoenen

Acht jaar na het "laatste seizoen" komen er dan toch nieuwe afleveringen van "F.C. De Kampioenen". Dat is bekendgemaakt in "Vandaag". Er komen acht nieuwe afleveringen die begin 2021 worden uitgezonden op Eén. Onderaan dit bericht staan enkele fragmenten uit de beste afleveringen van vorige seizoenen.

Het was een donderslag bij heldere hemel, toen VRT in de zomer van 2009 liet weten dat "F.C. De Kampioenen" er na 21 seizoenen mee zou stoppen. Ongeloof bij zowel acteurs als fans, want de misverstanden binnen de populaire voetbalploeg lokten elke zaterdag meer dan een miljoen mensen naar het tv-scherm. Begin 2011 sprak Balthasar Boma - gespeeld door Marijn Devalck - voor de laatste keer "Tournée générale" uit. 

Echt de allerlaatste keer was het niet, want er volgden nog enkele films. Maar een nieuwe reeks, die zat er nog niet in. "We krijgen regelmatig de vraag waarom er geen nieuwe afleveringen meer worden gemaakt", zegt acteur Herman Verbruggen, die Marc (of Marcske) speelt in de reeks. "Ik wilde het antwoord daarop ook weten, dus polste ik samen met An Swartenbroekx (die Bieke speelt, red) bij Olivier Goris, de netmanager van Eén."

We krijgen regelmatig de vraag waarom er geen nieuwe afleveringen meer worden gemaakt

Herman Verbruggen, speelt Marc

Goris moest naar eigen zeggen niet lang nadenken over het voorstel. "Het is prachtig hoe populair de reeks nog altijd is, bij jong en oud", zegt hij. "De dertigste verjaardag van de reeks is dan ook het ideale moment om de fans te verwennen met nieuwe afleveringen." 

Bekijk hier de aankondiging in "Vandaag" of lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

En ook de andere kampioenen waren meteen enthousiast. "Ik had naar iedereen een mailtje gestuurd en binnen het uur had ik van hen een positief antwoord terug", zegt Swartenbroekx, die niet alleen acteert, maar ook (mee) de scenario’s schrijft. 

De acteurs hebben nooit echt helemaal afscheid moeten nemen van hun personages. Sinds het einde van het 21e seizoen zijn er 4 bioscoopfilms gemaakt over de Kampioenen. "We hebben elkaar niet losgelaten, maar het publiek heeft ook de Kampioenen niet losgelaten", zegt Tuur De Weert, die Maurice speelt. "Die twee zaken vallen nu mooi samen." Voor de acteurs is het naar eigen zeggen een cadeau om dit te kunnen doen.

We hebben elkaar niet losgelaten, maar het publiek heeft ook de Kampioenen niet losgelaten

Tuur De Weert, speelt Maurice

Het 22e seizoen zal acht afleveringen tellen, die momenteel worden geschreven. Volgend jaar deze tijd vinden de opnames plaats, zodat de reeks in januari 2021 kan worden uitgezonden. 

Het nieuwe seizoen zal niet inpikken waar het laatste is geëindigd, maar zal aansluiten op de verhaallijnen van de films. Dat betekent dat Jacques Vermeire - DDT - ook van de partij is. Over Marijn Devalck - Balthasar Boma - is er geen duidelijkheid. "In de trailer van de vierde film zie je dat Boma dood is. Over zijn lot kunnen we dus nog niets vertellen", zegt Swartenbroekx.

Bekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal". Daaronder vindt u de beste fragmenten uit de vorige seizoenen. 

Videospeler inladen...

Het beste van "F.C. De Kampioenen"

Toen acht jaar geleden het laatste seizoen voor het eerst op antenne ging, vroeg Eén de kijkers naar hun favoriete afleveringen. Uit de top-5 van toen hebben we enkele fragmenten geselecteerd om het wachten op het nieuwe seizoen wat te verzachten.

1.      DDT Ontsnapt (2010)

Tijdens een staking van de cipiers worden Marc en Maurice als gemeentepersoneel mee ingezet om de gevangenen te bewaken. DDT, die nog steeds vastzit, maakt van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen. Hij wil koste wat het kost wraak nemen op de Kampioenen en vindt een bondgenoot in Fernand.

Videospeler inladen...

2.      Marc Macho (1995)

Nadat Marc eerst door DDT, daarna door de ploeg en dan met Boma in de problemen komt, vindt Bieke dat hij meer voor zichzelf moet opkomen. Marc volgt een cursus zelfvertrouwen en met resultaat, want hij komt terug met een totaal andere persoonlijkheid.

Videospeler inladen...

3.      Het huwelijk (2005)

De mannelijke Kampioenen zitten op de ochtend van het huwelijk van Marc en Bieke in de gevangenis nadat de vrijgezellenavond uit de hand is gelopen. Het wordt een grote opdracht om Marc op tijd toonbaar te krijgen om voor het altaar te verschijnen.

Videospeler inladen...

4.      Een moeilijke bevalling (2008)

Bieke is al 9 maanden zwanger, maar de bevalling lijkt nog niet voor meteen. Pascale probeert de geboorte in te leiden met allerlei middelen en de Kampioenen hangen voortdurend aan de lijn voor de nieuwste informatie. Bieke en Marc willen vooral rust.

Videospeler inladen...

5.      Xaviera Waterslaegers (2003)

Fernand probeert Carmen wijs te maken dat haar Xavier eigenlijk op mannen valt. Zo hoopt hij een wig tussen de twee drijven en Carmen voor hem te winnen. Hij wordt ontmaskerd en de Kampioenen geven hem een koekje van eigen deeg.

Videospeler inladen...

Meest gelezen