Videospeler inladen...

Bendeleden te sterk voor Mexicaanse ordediensten bij actie tegen zoon drugsbaron El Chapo  

In de Mexicaanse stad Culiacan, in het noordwesten van het land, zijn de ordediensten slaags geraakt met zwaarbewapende bendeleden toen ze een zoon van de beruchte drugsbaron El Chapo probeerden te arresteren. De ordediensten moesten zich uiteindelijk terugtrekken, zonder de zoon van El Chapo. De stad leek wel op een oorlogsgebied, vertellen getuigen.

Volgens de Mexicaanse autoriteiten werd een eenheid van de militaire politie tijdens een reguliere patrouille onder vuur genomen vanuit een huis. De politie viel daarop de woning binnen waar ze enkele mannen aantroffen, onder wie Ovidio Guzmán, een van de zonen van drugsbaron Joaquín "El Chapo" Guzmán.

Vrij snel werd het huis omsingeld door zwaarbewapende leden van drugsbendes. Gangsters wierpen wegblokkades op met brandende wagens en vuurden met zware machinegeweren. Er zou ook een gevangenisuitbraak geweest zijn die de chaos nog groter maakte. De overmacht van de bendeleden was uiteindelijk te groot en de ordediensten zagen zich genoodzaakt om de actie af te breken.

"Oorlogsgebied"

Volgens getuigen lijkt de stad op een oorlogsgebied en is er paniek bij de bevolking. Sportwedstrijden zijn afgelast en de lessen in scholen zijn opgeschort. Op beelden zijn rookwolken te zien en wagens met verschillende kogelinslagen.

De autoriteiten zeggen dat er meerdere gewonden zijn gevallen, officiële cijfers over eventuele doden zijn er nog niet. Er wordt intussen gewerkt om de rust terug te brengen, laat het plaatselijke bestuur weten. Maar het is niet duidelijk of de situatie intussen al volledig onder controle is.

Een advocaat van de "El Chapo"- familie heeft intussen verklaard dat Ovidio Guzmán vrij is. Samen met zijn broers staat Ovidio aan de leiding van het Sinaloa-drugskartel, sinds hun vader enkele jaren geleden werd gearresteerd en sindsdien een levenslange celstraf uitzit.

Bekijk hier actiebeelden van de politie-operatie (schokkende beelden):

Videospeler inladen...
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen