Videospeler inladen...

50 jaar Ballet Vlaanderen: van Jeanne Brabants tot Sidi Larbi Cherkaoui

Ballet Vlaanderen bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een dubbelvoorstelling. Het eerste deel eert Jeanne Brabants, de vrouw die destijds het ballet oprichtte. In het tweede deel is een choreografie te zien van Sidi Larbi Cherkaoui, de huidig artistiek directeur. De twee choreografieën geven mooi weer hoe sterk klassiek ballet geëvolueerd is in de voorbije 50 jaar.

De voorstelling opent met "Cantus firmus", een choreografie die Jeanne Brabants 50 jaar geleden creëerde. 

Zonder haar zou Ballet Vlaanderen vandaag niet bestaan hebben. Lees hier meer over de betekenis van Jeanne Brabants voor het ballet in Vlaanderen.

Het contrast met het tweede deel van de jubileumvoorstelling, "Mea culpa" van huidig artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui?  is groot. Al ziet hij ook overeenkomsten met Jeanne Brabants, zo vertelt hij aan onze reporter Gitte Van Hoyweghen.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen