Videospeler inladen...

Langste lijnvlucht duurt meer dan 19 uur, passagiers dansen de macarena om de spieren los te gooien

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft succesvol de langste rechtstreekse lijnvlucht ter wereld afgelegd. Na een vlucht van 19 uur en 16 minuten kwam het vliegtuig vanuit New York aan op de luchthaven van Sydney.

Om de 16.200 kilometer in één ruk af te kunnen leggen, werd een volledig volgetankte Boeing 787 Dreamliner ingezet. Er waren slechts 49 passagiers toegelaten en dit met beperkte bagage.

De passagier en de tien bemanningsleden ondergingen allerlei tests, zoals slaapmonitoring. Ook de alertheid van de bemanning werd onderzocht.

"We moeten kunnen aantonen dat zo'n vlucht veilig uitgevoerd kan worden, met voldoende rust voor de crew", legt Qantas-directeur Alan Joyce uit. "We geloven dat de verzamelde informatie ons zal helpen om ons doel te bereiken."

Ook voor de passagiers was de vlucht een hele belevenis. "We deden oefeningen in groep op bepaalde momenten, we dansten de macarena in economy class en deden ook stretchoefeningen", vertelt Marie Carroll. 

 Voor het einde van het jaar volgen er nog twee testvluchten. Qantas hoopt in 2022 rechtstreekse passagiersvluchten te kunnen opstarten tussen New York en Sydney, en Londen en Sydney.

De langste directe lijnvlucht is momenteel in handen van Singapore Airlines. De vlucht tussen Singapore en Newark (vlakbij New York) duurt 18,5 uur.

Videospeler inladen...

Meest gelezen