Videospeler inladen...

Nigeriaanse politie bevrijdt opnieuw mishandelde leerlingen uit Koranschool

In het noorden van Nigeria heeft de politie opnieuw heel wat leerlingen kunnen bevrijden uit een zogenoemde Koranschool. Het gaat dit keer om zo'n 150 jongens en meisjes. Het is intussen al de vierde bevrijdingsoperatie die de Nigeriaanse politie tegen dergelijke religieuze scholen heeft georganiseerd. Er zouden nu al meer dan 1.000 jongeren bevrijd zijn.

De school waarin de jongens en meisjes opgesloten zaten, zou dienst gedaan hebben als een Koranschool. Maar in werkelijkheid werden ze er misbruikt en vastgehouden in onmenselijke omstandigheden.

Volgens de overheid werd deze school geleid door dezelfde man die eerder deze maand al opgepakt was omdat hij in een naburige provincie een gelijkaardige instelling geleid zou hebben.

Ook daar werden leerlingen en studenten, meestal jongens en mannen van 7 tot 40 jaar, opgesloten, vastgeketend aan de muur, geslagen en seksueel misbruikt. 

Deze nieuwe bevrijdingsoperatie van de Nigeriaanse politie verhoogt de druk op de regering om ook andere gelijkaardige Koranscholen strenger te reguleren. Volgens experten zouden in het noorden van Nigeria miljoenen jongeren les volgen in dergelijke scholen. 

Bekijk hier beelden van hun bevrijding (schokkende beelden):

Videospeler inladen...

Meest gelezen