Kris Peeters (CD&V) heeft Antwerpen verlaten en woont opnieuw in Puurs

CD&V-politicus Kris Peeters is opnieuw verhuisd van Antwerpen naar Puurs. Dat weet Knack en is bevestigd aan onze redactie.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 verhuisde Kris Peeters van Puurs naar Antwerpen. Zo kon hij in de Scheldestad lijsttrekker worden voor zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen en het op die manier opnemen tegen onder anderen N-VA-kopstuk Bart De Wever. Rond die verhuizing was destijds nogal wat discussie.

Met Peeters als kopstuk kon de CD&V bij de gemeenteraadsverkiezingen echter geen goede score neerzetten in Antwerpen. De christendemocraten vielen uit de coalitie. Peeters zelf raakte wel verkozen in de gemeenteraad, maar dat zitje nam hij niet op.

Kris Peeters is intussen Europees Parlementslid geworden, na de Europese verkiezingen van 26 mei dit jaar. Begin deze maand is hij met zijn echtgenote opnieuw verhuisd naar Puurs. "Om familiale reden", bevestigt hij aan onze redactie.

Meest gelezen