Foto Marnik Aerts

Politiewagen en vuilniswagen botsen tegen elkaar in Antwerpen: vijf gewonden

In Antwerpen zijn maandagmiddag vijf gewonden gevallen bij een aanrijding tussen een politievoertuig en een vuilniswagen op de Noordersingel. Drie agenten raakten zwaargewond. De Singel bleef een tijd afgesloten tussen de Turnhoutsepoort en Schijnpoort maar is opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Even voor twaalf uur reden in Antwerpen, aan het kruispunt van Park Spoor Oost, een politie- en een vuilniswagen tegen elkaar. De hulpdiensten kwamen met brandweer en verschillende ziekenwagens ter plaatse. De drie inzittenden van het politievoertuig, medewerkers van de lokale politie, zaten gekneld en zijn na bevrijding door de brandweer met ernstige verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De twee inzittenden van de vuilniswagen kwamen met lichte verwondingen weg.

De  huisvuilwagen reed  in de richting van de Turnhoutsepoort . De politiewagen kwam uit de andere richting.  De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. Vanuit de politiehelikopter werden luchtfoto's gemaakt om toe te voegen aan het verslag van de vaststellingen.

Die vaststellingen moeten gebeuren door de federale wegpolitie, aangezien de lokale politie geen onderzoek mag voeren naar een ongeval waar ze zelf betrokken partij is. Tot alle vaststellingen gedaan waren, bleef de Singel afgesloten tussen de kruispunten met de Turnhoutsepoort en Schijnpoort. Intussen is de weg er opnieuw opengesteld voor alle verkeer.

Foto Marnik Aerts
Foto Marnik Aerts

Meest gelezen