Sam Bettens stelt eerste single van Rex Rebel voor op Studio Brussel: "Mijn stem is nog niet veranderd"

Sam Bettens heeft vanochtend op Studio Brussel de eerste single voorgesteld van zijn nieuwe groep Rex Rebel. "Big shot" is de eerste single die Bettens uitbrengt, sinds zijn transitie van vrouw naar man zes maanden geleden begon. "Na zes maanden is mijn stem nog niet veranderd", zegt Sam Bettens. "Dat is heel dubbel."

Het gaat goed met Sam Bettens. In mei kondigde hij aan dat hij voortaan als man door het leven wil gaan. Zijn transitie is ondertussen zes maanden bezig, maar lichamelijk is er nog niet zoveel veranderd, ondanks de testosteronspuiten. "Ik voel dat een heel klein beetje aan mijn lichaam", zegt Bettens. "Het zijn kleine dingen, die andere mensen niet kunnen waarnemen, denk ik. Het zit allemaal wat strakker en steviger. Gelukkig ben ik mijn haar nog niet verloren. Dat kan ook gebeuren."

"Ook mijn stem is nog niet veranderd. Dat zou eigenlijk nu ongeveer moeten gebeuren, als het gaat gebeuren. Dus dat is ook nog een beetje afwachten."

"Het testosteron geeft me wel veel energie. Een beetje te veel volgens mijn vrouw. Die vond mij daarvoor al een beetje te vrolijk 's morgens en dat is nu  nog erger." 

Enkele weken geleden vlogde Sam Bettens over zijn stem. Bekijk hier het filmpje (in het Engels):

Dat zijn stem nog niet veranderd is, is heel dubbel voor Bettens. "Aan de ene kant ben ik bang dat er iets gaat veranderen in de slechte zin. Dat mijn zangstem gewoon niet meer mooi zal zijn. Aan de andere kant wil ik niet dat mensen de hele tijd mijn gender verkeerd inschatten en denken dat ik vrouw ben. Als je stem dat weggeeft, blijven die ongemakkelijke momenten wel duren. Dus dat ben ik nu stilaan wel wat moe", zegt hij op Studio Brussel. "Ik weet niet goed wat ik moet hopen. Dus ik laat het maar gewoon zijn ding doen. We zullen wel zien."

Over nieuw project Rex Rebel: "Zo blij als kleine kinderen"

Vandaag heeft Sam Bettens op Studio Brussel de eerste single voorgesteld van zijn nieuwe groep Rex Rebel. Dat is een samenwerking met Reinout Swinnen en Wim Van der Westen, de drummer en de keyboardspeler van K's Choice. De groep wil dansbare pop brengen met een elektronische sound. "Wij dromen er al lang van om zoiets te doen. We zijn er al anderhalf jaar mee bezig. Onze plaat is bijna af. We gaan volgende week nog twee liedjes opnemen", zegt Bettens. De eerste single, "Big shot", is nu al uit. "We zijn zo blij als kleine kinderen."

Hoe klinkt Rex Rebel? Vanochtend bracht Rex Rebel zijn eerste single "Big shot" live bij Studio Brussel, bekijk hier het filmpje:

Meest gelezen