Videospeler inladen...

Chris, ooit het wolligste schaap ter wereld, is overleden

Herinnert u zich Chris het schaap nog? In september 2015 werd het dier plots wereldnieuws toen maar liefst 42,3 kilogram wol van zijn lijf geschoren werd. Enkele dagen daarvoor was Chris in de buurt van de Australische stad Canberra gevonden. Afgelopen nacht werd het dier, inmiddels 10 jaar oud, dood aangetroffen, nadat hij in de opvangboerderij in New South Wales, waar hij verbleef, niet opgedaagd was voor zijn ontbijt.

Voor de scheerbeurt in 2015 werd Chris - hij werd genoemd naar de persoon die het beest aantrof - verdoofd om het hem iets aangenamer te maken. Schaapscherenkampioen Ian Elkins mocht het dier, samen met 4 medewerkers, scheren en dat duurde een dikke 40 minuten. Normaal wordt een merinoschaap, het ras waartoe Chris behoorde, elk jaar ontdaan van 5 kilogram wol, en duurt het 3 minuten om die klus te klaren.

The Little Oak Sanctuary, waar het dier daarna opgevangen werd, liet zopas op sociale media weten dat Chris dus gestorven is: “Voor ons was hij zoveel meer dan een recordhouder. En we zullen hem altijd blijven herinneren als een lieve, wijze en vriendelijke ziel.” De mededeling was begeleid met 2 recente foto’s:

Meest gelezen