Videospeler inladen...

Man steelt ambulance en rijdt in op voetgangers in Oslo

In de Noorse hoofdstad Oslo heeft een gewapende man een ziekenwagen gestolen en is vervolgens ingereden op een paar voetgangers. De dader is door de politie neergeschoten en opgepakt. Een vrouw die met haar baby's onderweg was, geraakte gewond. 

De dader is een Noorse man van 32, hij stal een ambulance en reed er enkele voetgangers mee aan in de residentiële wijk Torshov, in het noorden van Oslo. Meer details over het motief van de dader ontbreken nog. Wel staat vast dat de politie de dader al kende. De politie onderzoekt nu welke banden de dader precies had met een extreemrechts milieu. Bij de arrestatie is ook een machinegeweer in beslag genomen en een hoeveelheid drugs. 

De politie slaagde er snel in de man te overmeesteren. Ze hebben hem neergeschoten en gearresteerd. Hij raakte niet zwaargewond. De man zou bij zijn arrestatie hebben teruggeschoten, bij de politie raakte niemand gewond. Ook de drie mensen die in de ambulance zaten, raakten niet gewond. 

Rond één uur vanmiddag was de situatie onder controle. De agenten hebben intussen een mogelijke medeplichtige opgepakt, een vrouw. Het gaat om een jonge vrouw van rond de twintig. Ook zij zou geen onbekende zijn voor de politie. 

Het voornaamste slachtoffer is dus een jonge vrouw die met haar kinderwagen onderweg was. Ze had een tweeling bij zich, baby's van zeven maanden jong. De slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Over hun toestand is nog niets bekend. Een ouder koppel kon nog net op tijd wegspringen. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen