Online je DNA laten onderzoeken, (g)een goed idee?

Je DNA, voedselallergieën of zelfs je stoelgang laten analyseren… Vroeger ging je hiervoor naar de huisarts, nu kan je het allemaal zelf doen. Je vindt op het internet honderden medische zelftests die je kan bestellen, geleverd aan huis. Maar hoe betrouwbaar zijn die tests? Wat als het resultaat tegenvalt? En hoe zit het met de privacy? Onze reporters Doruntina Islamaj, Imke Courtois en Peter Brems bestelden elk een test en zochten het uit. Vandaag: het DNA van Imke Courtois. 

Enkele weken geleden waarschuwde ook het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid voor de risico's van zelftests en screenings. Vanaf volgende week kan u ook het vervolg bekijken van onze reeks over medische zelftests. We onderzoeken dan de zin (en de onzin) van darmflora- en allergietests.

Meest gelezen