Videospeler inladen...

Michel Nihoul, bekend van de zaak-Dutroux, is overleden

In een ziekenhuis in Knokke is Michel Nihoul overleden. De nu 78-jarige Nihoul werd in 1996 opgepakt als lid van de bende-Dutroux. Maar uiteindelijk werd hij alleen veroordeeld voor drugshandel, en bleek hij niets te maken te hebben met de ontvoering van kinderen.

Nihouls gezondheid was de laatste tijd sterk achteruitgegaan. Onlangs is hij opgenomen in het ziekenhuis AZ Zeno in Knokke, vlak bij zijn woonplaats Zeebrugge. Daar is hij overleden.

De Brusselse zakenman Nihoul werd door sommigen lang beschouwd als het brein achter de bende van Dutroux. In 1996 werd hij samen met Marc Dutroux, Michelle Martin en Michel Lelièvre opgepakt. Kort daarna werd hij veroordeeld voor oplichterij. Tot op het assisenproces in 2004 bleef er onduidelijkheid bestaan over zijn precieze rol. Zo was er twijfel over een lading XTC-pillen die Nihoul aan Lelièvre leverde, een dag na de ontvoering van Laetitia Delhez. Volgens sommigen ging het om een betaling voor de ontvoering.

Maar voor de assisenjury was er geen twijfel: zij veroordeelde Nihoul alleen tot 5 jaar cel voor drugshandel en bendevorming. Voor de ontvoering van kinderen werd hij vrijgesproken. Daardoor kwam hij in 2006 vrij. Hij ging daarna met zijn vriendin in Zeebrugge wonen.

Af en toe dook Nihoul nog eens op in de media. Zo was er veel opschudding toen hij in 2007 zichzelf speelde in een documentaire van de RTBF over de zaak-Dutroux. Nihoul schreef ook een autobiografie, die in het Nederlands de titel "Slaap zacht!" kreeg.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen