ING gaat volgend jaar nog eens 22 bankkantoren sluiten

De bank ING gaat volgend jaar 22 kantoren extra sluiten. Dat is bekendgemaakt op een ondernemingsraad. De voorbije jaren heeft de bank al fors ingegrepen in haar kantorennet. Van de 1250 kantoren die ING eind 2016 had (samen met Record Bank), zullen er eind volgend jaar nog ruim 600 - ongeveer de helft dus - overblijven. Net als andere banken sluit ING kantoren omdat alsmaar meer klanten bankieren met de app of de pc.

Klanten gaan almaar minder naar het fysieke bankkantoor voor hun bankzaken en gebruiken almaar meer digitale kanalen, zegt ING, en die evolutie gaat zelfs sneller dan verwacht. De app van de bank heeft vandaag 1.180.000 actieve gebruikers, luidt het in een mededeling.

De sluiting van de 22 extra kantoren heeft volgens de bank geen impact op de tewerkstelling, alle medewerkers zullen ingezet worden in andere kantoren. Dat zullen er eind volgend jaar nog 618 zijn. Ter vergelijking: in oktober 2016 waren het er nog 1245. Op vier jaar tijd is het aantal ING-kantoren dus meer dan gehalveerd. 

Het ziet ernaar uit dat er de komende jaren nog meer kantoren zullen dichtgaan, want ING voert naar eigen zeggen een bewuste politiek om klanten ertoe aan te zetten om digitale kanalen te gebruiken voor eenvoudige transacties.

Meest gelezen