Nieuwe app loodst testpubliek gratis door Liefkenshoektunnel tijdens file

Het Vlaams Verkeerscentrum zoekt kandidaten voor een zogenoemde "slimme tunnel service". Bedoeling is om het verkeer op de Antwerpse ring vlotter te laten verlopen door meer bestuurders richting Liefkenshoektunnel te leiden op momenten dat de Kennedytunnel verzadigd is. Via een app op uw smartphone kunt u zich registreren om het project mee uit te testen. Tot de zomer van volgend jaar rijdt u dan gratis door de Liefkenshoektunnel op piekmomenten.

Spreiding van verkeersstromen

Omdat het verkeer aan de Kennedytunnel tegenwoordig ook tijdens de daluren verzadigd is en er op die momenten meer ruimte is aan de Liefkenshoektunnel wil het project de verkeersstroom tussen de twee tunnels beter spreiden.

App

Iedereen die wil, kan meedoen met de testfase. U moet hiervoor de app "flitsmeister" downloaden op uw smartphone en u registreren.

Als u de app gebruikt als navigatie en u komt in de buurt van een overvolle Kennedytunnel, dan wordt u omgeleid naar de Liefkenshoektunnel.

Als u de omleiding accepteert, verschijnt er een QR code op uw telefoon waarmee u gratis door die tunnel kan.

De testfase loopt tot de zomer van volgend jaar, daarna wordt het project geëvalueerd. Alle info vindt u op de website van het Vlaams Verkeerscentrum.

Meest gelezen