Alexander Dumarey

De Tijdschijf: Karel Van Eetvelt duikt in zijn platenkast en selecteert deze 3 nummers die over hier en nu gaan

Hij heeft een adresboek waarmee je het land rond komt. Hij kent de politiek, de sociale partners, en nu ook de financiële wereld als zijn binnenzak: Karel Van Eetvelt. Ooit was hij CVP-cabinetard, daarna een hele tijd voorman van middenstandsorganisatie Unizo, en nu als CEO van Febelfin is hij de megafoon van de bankwereld. 

Van Eetvelt opent zijn platenkast voor de Tijdschijf. We waren onder meer nieuwsgierig of we via zijn muziekkeuze te weten zouden komen waarom hij zich dan toch niet kandidaat heeft gesteld voor het voorzitterschap van de CD&V. En dat is gelukt, het komt hierop neer: de times moeten eerst nog wat meer changen. 

Alexander Dumarey

Luister hier naar de podcast

Luister ook naar deze podcast op:

De uitdaging is voor heel veel politieke bewegingen te zorgen dat ze terug verbindend werken in de plaats van ieder voor zich. 

Karel Van Eetvelt over ons dagelijks brood

Videospeler inladen...

De playlist

Het zou de to-dolijst van een partijvoorzitter kunnen zijn, maar dan van een héél ambitieuze: Where is the love? van Black Eyed Peas. 

Die sympathieke maar zo ondeugende Bart toch: hij speelt met eten. Karel Van Eetvelt ziet dat graag door de vingers voor een beetje optimisme. Het mag dan slecht gaan met de wereld, morgen hebben we nog te eten. 

En ook deze oude knar gelooft dat het goed komt. Als we maar stevig genoeg aan de boom schudden. Met excuus voor de krassen in de plaat.

Volgende week

Volgende week voorwaar een bisschop met zijn Tijdschijf: Johan Bonny van Antwerpen. 

Alexander Dumarey

Meest gelezen