AFP or licensors

Actrice Rose McGowan spant rechtszaak aan tegen filmproducent Harvey Weinstein voor afpersing

De Amerikaanse actrice Rose McGowan heeft een rechtszaak aangespannen tegen de in opspraakgekomen filmproducent Harvey Weinstein. Ze beschuldigt Weinstein ervan dat hij geprobeerd heeft om haar het zwijgen op te leggen. McGowan was een van de eerste vrouwen die Weinstein in 2017 beschuldigde van verkrachting.

McGowen zegt dat ze in 1997 verkracht werd door Weinstein tijdens een zakelijke bijeenkomst in een hotelkamer. In 2016 werkte ze aan een boek waarin ze met dit verhaal naar buiten zou komen. Ze zegt dat Weinstein en zijn advocaten er toen alles aan gedaan hebben om de publicatie van het boek te verhinderen en haar het zwijgen op te leggen.

Ze spant nu een rechtszaak aan tegen Weinstein, zijn toenmalige advocaten en het detectivebureau dat ze ingezet hebben. Ze beschuldigt hen van afpersing, schenden van de privacy en fraude. 

In oktober 2017 kwam Weinstein in opspraak toen verschillende vrouwen hem beschuldigden van seksuele intimidatie, ongewenste intimiteiten en verkrachting. 

Weinstein blijft alles ontkennen en zegt dat hij nooit seks had zonder toestemming. In januari start een proces in New York waar hij zich zal moeten verantwoorden voor verkrachting en seksueel misbruik. 

Meest gelezen