Google Streetview

16 mensen aangetroffen in laadruimte bestelwagen op parking langs E17 in Gentbrugge: 3 mannen met Iraakse roots opgepakt 

Op de snelwegparking langs de E17 in Gentbrugge zijn dinsdag 3 mannen afkomstig van Irak opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt het parket. In de laadruimte van hun bestelwagen vond de politie 16 mensen, bij hen ook 3 minderjarigen. De drie verdachten zouden deel uitmaken van een organisatie die via Noord-Frankrijk transmigranten naar snelwegparkings in ons land brengt.

Afgelopen dinsdagavond werd op de parking langs de E17 in Gentbrugge een lichte bestelwagen opgemerkt. De politie onderschepte de bestelwagen en ontdekte 16 mensen in de laadruimte. Drie van hen waren minderjarig, van wie twee erg kleine kindjes. De politie pakte meteen drie jonge mannen met Iraakse roots op, van 19, 20 en 27 jaar. Zij worden verdacht van mensensmokkel.

Het gerecht denkt dat ze deel uitmaken van een organisatie die transmigranten met bestelwagens vanuit Noord-Frankrijk naar snelwegparkings in ons land brengt, om hier te proberen in vrachtwagens te klimmen die naar Groot-Brittanië rijden. In hetzelfde onderzoek nam het gerecht zo'n 3 weken geleden nog drie andere mannen met Iraakse roots op.  Het gaat om mannen van 21, 25 en 26. De 6 verdachten zijn allemaal aangehouden. Ze zitten dus nog steeds in de cel. Het onderzoek loopt intussen verder.

Meest gelezen