Coldplay werkt samen met Stromae op nieuwe album: "Een van de beste artiesten ter wereld"

Eind volgende maand brengt de Britse band Coldplay een lang verwacht nieuw album uit. Op een van de nummers, "Arabesque", is een grote rol weggelegd voor de Belgische artiest Stromae. Coldplay-zanger Chris Martin is lovend over Stromae: "Hij is wonderlijk, zijn muziek was een inspiratie voor onze nieuwe plaat."

Op 22 november komt Coldplay met een nieuw album, "Everyday life". Gisteren loste de Britse band twee nummers van hun nieuwe plaat, "Orphans" en "Arabesque". Vooral dat laatste nummer is opvallend: Coldplay werkte ervoor samen met de Belgische artiest Stromae. Het is deels in het Engels, deels in het Frans gezongen.

"Arabesque" is vandaag Catch of the day bij Studio Brussel en klinkt zo:

In een interview op BBC Radio 1 blaast zanger Chris Martin de loftrompet voor Stromae: "Weet je wie Stromae is?", vraagt hij aan presentatrice Annie Mac. "Hij is misschien wel een van de beste artiesten ter wereld. Hij is gewoon wonderlijk. Zijn laatste album, "Racine Carrée", is zo briljant. Het blies me van mijn sokken. Het was een grote inspiratie voor ons nieuwe album."

Stromae is misschien wel een van de beste artiesten ter wereld. Hij is gewoon wonderlijk.

Chris Martin

Het was al langer bekend dat Chris Martin een grote fan is van Stromae. Tijdens het Coldplay-concert in het Koning Boudewijnstadion op 21 juni 2017 coverde Chris Martin "Formidable", naar eigen zeggen het favoriete Stromae-nummer van Chris Martin. De Belgische artiest zat toen in het publiek.

"We zijn bevriend geraakt", vertelt Chris Martin aan BBC Radio 1. "Toen we aan onze nieuwe plaat werkten, vroeg ik of hij wilde meezingen. En hij zei oké. Gewoon, oké."

Bekijk hier het interview op BBC Radio 1:

Meest gelezen