Crelan wordt op vier na grootste bank van het land door overname AXA Bank

Crelan Groep gaat AXA Bank Belgium overnemen. Daarover is een akkoord gesloten met AXA Groep. Crelan had daar 540 miljoen euro voor over, en draagt daarnaast ook verzekeringsmaatschappij Crelan Insurance over aan de AXA Groep. Crelan Groep, die tot nu bestond uit Crelan en Europabank, zal door de overname van omvang verdubbelen. De groep zal 1,7 miljoen klanten bedienen. 

Na onderhandelingen waren Crelan Groep en AXA Groep er gisteren eindelijk uit: Crelan neemt AXA bank Belgium over. Daarvoor zal Crelan 540 miljoen euro ophoesten. En de groep draagt ook verzekeringsmaatschappij Crelan Insurance over, dat een waarde heeft van 80 miljoen euro.

Met de overname wordt Crelan de vijfde grootste bank van het land. De groep verdubbelt in omvang, en zal in totaal meer dan 37 miljard euro's aan deposito's en meer dan 38 miljard euro aan kredieten beheren. De groep zal 1,7 miljoen klanten bedienen, in meer dan 1.100 kantoren.

Of de overname ook gevolgen zal hebben voor dat aantal kantoren, of nog tot andere gevolgen zal leiden, is nog niet duidelijk. Voor de klanten zal in ieder geval in eerste instantie niets veranderen. Op lange termijn zal alles wel onder het Crelan-logo gebeuren.

Een AXA-bank in Brussel. Op termijn zal alles onder het Crelan-logo gebeuren.

Meest gelezen