Felicity Huffman werd op 13 september veroordeeld tot twee weken celstraf (archieffoto).
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

"Desperate housewife" Felicity Huffman heeft cel verlaten

De Amerikaanse actrice Felicity Huffman (56) heeft de gevangenis van Dublin, een stad 50 kilometer ten oosten van San Francisco, verlaten. In september werd de "Desperate housewives"-actrice veroordeeld tot twee weken cel omdat ze betrokken was bij een corruptieschandaal. Ongeveer dertig ouders hebben gefraudeerd om hun kinderen ingeschreven te krijgen aan een universiteit.

De Amerikaanse actrice Felicity Huffman is na elf dagen achter de tralies vrijgelaten uit de gevangenis van Dublin in San Francisco. Ze werd op 13 september veroordeeld voor het betalen van 15.000 dollar (13.500 euro) om de toelatingsexamens aan de universiteit van haar dochter te vervalsen.

De 56-jarige Huffman zat sinds 15 oktober in de gevangenis. Normaal moest ze tot zondag brommen, maar het gevangeniswezen liet haar vroeger vrij. De wet staat er gevangenen die in het weekend vrijkomen toe om voor aanvang van het weekend de gevangenis te verlaten.

Felicity Huffman had tijdens het proces het boetekleed aangetrokken. "Er zijn excuses noch rechtvaardiging voor wat ik gedaan had", zei de actrice tijdens haar proces. Ze gaf toe 15.000 dollar te hebben betaald aan het hoofd van een bedrijf dat gespecialiseerd was in de voorbereiding van de SAT-tests die toegang geven tot Amerikaanse universiteiten.

Na haar vrijlating moet de actrice nog eens 250 uur gemeenschapsdienst uitvoeren en blijft ze een jaar lang onder toezicht staan. De actrice is de eerste van ongeveer dertig ouders uit Amerikaanse jetsetkringen die terechtstaan in deze zaak. Er is sprake van sommen tot 6,5 miljoen dollar. Ook Lori Loughlin, bekend van de reeks "Full house", is betrokken. Ze pleit onschuldig en wacht haar proces af.

Meest gelezen