Videospeler inladen...

Pokemonmoord: 28-jarige verdachte door assisenjury schuldig bevonden aan moord

Op het assisenproces in Antwerpen, rond de zogenoemde Pokemonmoord, is een man van 28 schuldig bevonden aan de moord op een jonge vrouw, Shashia Moreau.  De dader en het slachtoffer hadden elkaar ontmoet op internet en afgesproken om Pokemonfiguurtjes uit te wisselen. De vrouw werd uiteindelijk dood teruggevonden, begraven in de tuin van de man. Die is altijd blijven beweren dat hij haar per ongeluk had gewurgd, toen hij seks met haar had. Maar de jury is niet meegegaan in die redenering. Maandag kent de man zijn straf. Hij riskeert levenslang.

Shashia Moreau verdween op 7 februari 2017, nadat ze met de dader in Antwerpen had afgesproken om Pokemonfiguurtjes op te halen. Hij beweerde dat ze niet was komen opdagen, maar hij werd daarin tegengesproken door camerabeelden uit de buurt.

Daarop was te zien hoe ze samen vanuit het Centraal Station naar zijn appartement aan de Van Stralenstraat waren gewandeld. Shashia was mee naar binnen gegaan, maar was niet meer naar buiten gekomen.

De dader had de verdenking van zichzelf proberen af te wenden door met de gsm van het slachtoffer berichten naar zichzelf te sturen om te laten uitschijnen dat hun afspraak nooit had plaatsgevonden.

Begraven in de tuin

Hij had in haar naam ook berichten naar een vriend gestuurd. Uiteindelijk gaf hij toe dat Shashia wel bij hem was langsgekomen, maar hij beweerde dat ze na enkele minuten weer vertrokken was.

Op 9 februari 2017 werd het lichaam van het meisje aangetroffen in een 75 centimeter diepe put in de binnentuin van het appartement van de dader. Ze was naakt en vastgebonden aan armen en benen. Uit de autopsie bleek dat ze gewurgd werd.

Toen de dader met de vondst van haar lichaam geconfronteerd werd, beweerde hij niet meer te weten hoe ze aan haar einde was gekomen. Pas op de eerste dag van zijn proces zei hij plots dat ze door uit de hand gelopen wurgseks om het leven was gekomen. De jury geloofde dat niet.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen