Verdachte bioscoopmoord in Nederlandse stad Groningen opgepakt

De politie heeft vanmorgen een verdachte opgepakt voor de dubbele moord gisteren in de stad Groningen, in het noorden van Nederland. Bij de arrestatie is geschoten, de verdachte is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Het zou gaan om een man die vorige week nog voor de rechter moest verschijnen. 

Gisterochtend iets na negen werden in het Pathé-bioscoopcomplex in Groningen twee slachtoffers aangetroffen. Aanvankelijk stond de politie voor een raadsel, maar al snel kwam een verdachte in beeld. Het gaat om een man van 33. Volgens Nederlandse media moest hij vorige week nog voor de politierechter verschijnen voor het rijden onder invloed van Cannabis. Vorig jaar zou hij ook in Dordrecht voor de rechter hebben gestaan, op beschuldiging van het slaan van agenten. 

De politie heeft de identiteit van de slachtoffers nog niet officieel vrijgegeven. Maar Nederlandse kranten zoals het Algemeen Dagblad zeggen dat het om twee vijftigers gaat. Het echtpaar zou 's ochtends rond half acht de bioscoop zijn binnengegaan om er schoon te maken. Nog volgens Nederlandse media wordt nu gedacht aan een verkeerd gelopen inbraak. De verdachte zou in de bioscoop zijn binnengedrongen en daar op de schoonmakers zijn gestoten.