Mat Ras treedt in de voetsporen van Con Domen en Louwe Pruim en wint "Faamnaam"

Mat Ras uit Maastricht schrijft dit jaar de "Faamnaam" op zijn, nou ja, naam. Dat is een wedstrijd die 2 radio-dj's in Nederland al meer dan 10 jaar organiseren en waarbij ze op zoek gaan naar grappige, leuke en originele combinaties van een voornaam en een familienaam.

Vreemde familienamen: in Nederland kunnen ze er wat van met illustere geslachten als Naaktgeboren en Poepjes. In combinatie met al even vreemde voornamen, levert dat soms opmerkelijke combinaties op.

Van die weelde maken dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga sinds 2007 gebruik voor de "Faamnaam", een soort wedstrijd waarbij de luisteraars van Radio 538 kunnen stemmen op mensen die een grappige, leuke of originele combinatie van een voornaam en een familienaam hebben.

Vanavond is de winnaar van 2019 bekendgemaakt. De eer gaat dit jaar naar Mat Ras, een man uit Maastricht. "Hartstikke leuk", zegt Ras. "Ik had het niet verwacht, maar ik ben trots. Ook op mijn ouders, dat zij de naam hebben gekozen."

"Ik krijg eigenlijk weinig commentaar op mijn naam. Als je het langzaam uitspreekt, valt het wel mee. Als mensen het sneller achter elkaar zeggen, dan beginnen ze toch wel te glimlachen."

Mat Ras laat onder anderen Adriaan Bassie, Wil Naaijen en Kenneth Wilhelmus achter zich. Vorig jaar won ene Jack Pot. In 2017 was de winst voor Chris Mus, het jaar daarvoor voor Kenny Boeijen.

Bekijk hieronder de volledige lijst met winnaars sinds 2007:

2007: Wil-Jannie Mostert-Uit de fles
2008: Stanley Messie
2009: Fokje Modder
2010: Con Domen
2011: Louwe Pruim
2012: Hendy Keppy
2013: Till Bal
2014: Wil Helmes
2015: Ferry Kuhlman
2016: Kenny Boeijen
2017: Chris Mus
2018: Jack Pot

Meest gelezen