Inbrekers gaan aan de haal met 200 laptops in hoofdzetel Thomas Cook 

Inbrekers hebben afgelopen weekend ingebroken in de hoofdzetel van Thomas Cook in de Tramstraat in Zwijnaarde. De daders forceerden de toegangspoort en gingen met zo'n 200 laptops en ander materiaal aan de haal. 

"De inbrekers hebben de poort geforceerd, waardoor ze toegang hadden tot de lokalen van de hoofdzetel. Daar zijn naar schatting een goede tweehonderd computers en laptops gestolen", zegt een van de curatoren van Thomas Cook, Hans De Meyer. "Onze collega's zijn nu ter plaatse om vaststellingen te doen", zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. 

Vorige week werd de inboedel van de hoofdzetel nog geveild. Dat heeft ongeveer 260.000 euro opgebracht. Het ging onder meer om meubels, informatica en televisieschermen die gebruikt werden op de hoofdzetel in Zwijnaarde. Wie iets kocht van Thomas Cook dat nu werd gestolen, zal zijn geld terugkrijgen, zegt De Meyer. 

De politie probeert zicht te krijgen op wat er precies is ontvreemd, op basis van het overzicht van de inboedel dat bij de veiling werd gebruikt. Pas vanavond zal de volledige buit duidelijk zijn. 

Failliet

Eerder werd Thomas Cook Retail België failliet verklaard, nadat het Britse moederbedrijf overkop ging. Er werd een overnemer gevonden voor de 91 winkels van de reisorganisatie. 62 winkels worden overgenomen door de Spaanse reisorganisatie Wamos, de 29 overige winkels gaan naar Hillman Travel. Wamos had bij de veiling ook een deel van de inboedel uit de hoofdzetel overgekocht, om een doorstart van 62 van de 91 winkels mogelijk te maken.

Meest gelezen