Betty Matthysen

28 vermoedelijke transmigranten opgepakt tijdens grootschalige controleactie in Antwerpen

Tijdens een actie van de federale politie aan het station van Antwerpen-Berchem werden afgelopen nacht 28 personen opgepakt. Ze bleken niet over de juiste verblijfsdocumenten te beschikken. Met deze actie wilde de politie onder andere de netwerken van mensensmokkelaars in kaart brengen en de betrokken transmigranten ontraden om de gevaarlijke oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken.

Afgelopen nacht werden 28 personen bestuurlijk aangehouden tijdens een grootschalige controleactie van de federale politie in Antwerpen. Het gaat om 27 mannen en 1 vrouw.  10 personen verklaarden afkomstig te zijn uit Eritrea, 17 uit Soedan en 1 uit Ethiopië. 11 van de 28 aangehouden personen verklaarden minderjarig te zijn.

De controles waren voornamelijk gericht op de treinen die vanuit Brussel naar Antwerpen rijden. Volgens de politie zouden heel wat transmigranten zich vanuit Brussel - voornamelijk via het openbaar vervoer - naar onder andere Antwerpen begeven. "Zij komen met de trein toe in de stations Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal, en begeven zich van daaruit verder met de tram en/of bus naar de parkings langs de autosnelwegen, waar ze in vrachtwagens proberen te klimmen om de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen maken."

Meest gelezen