"Draak" of "Vreugde van de hemel": publiek mag namen kiezen voor pandatweeling van Pairi Daiza

De twee kleine babypanda’s die op 8 augustus in Pairi Daiza geboren werden, zijn binnenkort 100 dagen oud. Dat wil zeggen dat de tijd aangebroken is om volgens de Chinese traditie een naam te kiezen voor de kleintjes. En iedereen kan meestemmen.

Op 8 augustus jongstleden beviel reuzenpanda Hao Hao van een mannetje van 160 gram en een vrouwtje van 150 gram. Het vrouwtje werd meteen ‘Baby Girl’ en het mannetje ‘Baby Boy’ genoemd, maar dit zijn slechts voorlopige namen.

Intussen wegen deze twee kleintjes al meer dan vier kilo en zijn ze in blakende gezondheid. Toch blijven de panda-experts in Pairi Daiza waakzaam omdat de overlevingskansen bij pandatweelingen vrij laag liggen, voornamelijk in hun eerste levensjaar. 

Van “Draak” tot “Vreugde van de hemel”

De Chinese traditie zegt dat 100 dagen wachten tot de naamgeving geluk brengt. Met dat gebruik werd ook in 2016 rekening gehouden toen de eerstgeboren babypanda van Pairi Daiza na 100 dagen de naam Tian Bao (Schat van de hemel) kreeg.

Sinds deze ochtend kunnen fans op Facebook mee beslissen over de namen voor de bijna drie maanden oude tweeling. De shortlist met mogelijke namen werd opgesteld door de Chinese Ambassade van België en het team van panda-experts in Pairi Daiza. De mogelijke keuzes: 

Een duo van namen :

  • Bao Di ("kleine broer van Tian Bao" voor Baby Boy) & Bao Mei ("kleine zus van Tian Bao" voor baby Girl)
  • Long Long (“draak” voor Baby Boy) & Feng Feng (“feniks” voor Baby Girl)

Ofwel een individuele naam voor Baby Boy :

  • Tian Jiao (Trots van de hemel),
  • Tian You (Zegen van de hemel)
  • Hao Yun (Goed geluk)

En een individuele naam voor Baby Girl :

  • Tian Yu (Intelligente schoonheid van de hemel).
  • Tian Xiang (Geur van de hemel)
  • Tian Yi (Vreugde van de hemel)
  • Ruan Ruan (Zacht meisje)

Stemmen kan op deze website.

Meest gelezen