David Benioff en D.B. Weiss.

"Game of thrones"-bedenkers laten "Star wars" schieten voor deal met Netflix

"Game of thrones"-bedenkers David Benioff en D.B. Weiss werken niet langer aan een nieuwe "Star wars"-trilogie voor filmstudio Disney. Het duo had ook getekend bij Netflix. "Er zijn maar zoveel uren in een dag", vertellen ze aan de site Deadline. 

Vorig jaar in februari werd met veel tromgeroffel aangekondigd dat Benioff en Weiss voor Disney zouden werken aan een "Star wars"-trilogie. Een droom die uitkwam, want beiden zijn fans.

"We zijn vereerd, een beetje bang door de verantwoordelijkheid en ook erg opgewonden om hiermee te starten van zodra het laatste seizoen van "Game of thrones" ingeblikt is", klonk het toen.

Maar Benioff en Weiss zijn gegeerd. Hun "Game of thrones" was een immens succesvolle tv-reeks. Streamingdienst Netflix wist hen in augustus te strikken voor 200 miljoen dollar voor meerdere exclusieve titels. "We doen met spijt een stap opzij", zegt het duo nu. Hun eerste "Star wars"-film stond gepland voor 2022. Het is voorlopig onduidelijk wat Disney gaat doen.

Deur op een kier

Kathleen Kennedy, producent bij Lucasfilm, het bedrijf achter de populaire "Star wars"-franchise dat in 2012 werd overgenomen door Disney, had Benioff en Weiss nog opgehemeld. "Hun beheersing van complexe personages, de diepte van een verhaal en een rijkdom aan mythologie zal "Star wars" in een nieuwe richting duwen." Maar Kennedy blijft ook nu de deur op een kier houden: "We hopen Benioff en Weiss mee te nemen op ons avontuur als hun drukke schema's het toelaten."

"Star wars"-liefhebbers hoeven echter niet te wanhopen. In december komt "The rise of Skywalker" (bekijk hier de trailer) uit in de bioscoopzalen, het sluitstuk van de (Luke) Skywalker-saga. En er zijn ook meerdere spin-offs rond die verhaallijn in ontwikkeling en nog een andere trilogie voor Lucasfilm met regisseur Rian Johnson (van "The last Jedi").   

Meest gelezen