Videospeler inladen...

Gebouw in Bergen ingestort: één dode, twee lichtgewonden

In de Henegouwse stad Bergen is de eerste verdieping van een gebouw in de Rue des Juifs naar beneden gekomen. Daarbij is één dode gevallen. Twee anderen raakten lichtgewond. Het gemeentelijk noodplan werd ook afgekondigd. Intussen zijn de opruimingswerken beëindigd. Daarbij zijn geen bijkomende slachtoffers gevonden.

Rond 13 uur vanmiddag stortte een rijwoning in de Rue des Juifs gedeeltelijk in tijdens werkzaamheden. Volgens de politie stortte de eerste verdieping in omdat de structuur van het huis instabiel was. De precieze oorzaak moet nog onderzocht worden, maar de ravage zou alvast niet het gevolg zijn van een gasexplosie. Uit voorzorg werd de gastoevoer in de omgeving wel tijdelijk afgesloten.  Buurtbewoners in aangrenzende huizen werden voor de veiligheid geëvacueerd. Ook het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd.

"Plots hoorden we het lawaai van brekend glas," vertelt een werkneemster uit de apotheek wat verderop in de straat. "De buren probeerden de voordeur van het gebouw open te breken, want er zouden nog mensen onder het puin liggen."

Op het moment dat de zoldering naar beneden kwam, waren er vermoedelijk drie mensen aanwezig in de woning: de bewoner en twee werkmannen. De bewoner overleefde het niet, de twee anderen raakten lichtgewond.

De hulpdiensten hebben tot vanavond onder het puin naar mogelijke bijkomende slachtoffers gezocht, maar de opruimactie is intussen stopgezet. Er zijn geen bijkomende slachtoffers gevonden. Het gemeentelijk rampenplan is om 19.45 uur opgeheven.

Wat overblijft van het gebouw, is instabiel. Morgen gaan daarom stabilisatiewerken van start. Intussen loopt een onderzoek om de precieze oorzaak te achterhalen.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen