Medisch personeel dolt in ziekenhuisbed van populaire zanger

Het was geen gewoon ziekenhuisbezoek afgelopen weekend toen de in China enorm populaire zanger JJ Lin zich aanbood in het First People’s Hospital in Zhenjiang. Tijdens zijn tournee in China kreeg de 38-jarige zanger, die meerdere plaatselijke prestigieuze muziekprijzen achter zijn naam heeft staan, immers met griep- en vermoeidheidsverschijnselen te kampen, waardoor hij genoopt was een nachtje in het ziekenhuis door te brengen. Tot groot jolijt van de aanwezige verpleegsters die zich na zijn vertrek uitgebreid filmden in het bed waarin Lin gelegen had en zelfs een infuuszak waaraan hij gelegen had op het internet aanboden tegen geld. Zowel de directie van het ziekenhuis als het management van Lin reageerden intussen verbolgen.

Op de beelden, die intussen tot ver buiten China viraal gingen, was te zien hoe de verpleegsters om beurt op het betreffende bed gingen liggen om zichzelf of collega’s te fotograferen of te filmen.

Maar sommigen gingen nog een stapje verder en zouden de infuuszak waaraan Lin gelegen had, alsook een injectienaald waarmee hij geprikt was, aangeboden hebben op het internet.

Niet alleen op sociale media waren veel reacties hierover ronduit negatief, ook de directie van het ziekenhuis kon het gedrag van zijn personeel weinig waarderen: "We zijn er ons terdege van bewust wat zich in ons ziekenhuis heeft afgespeeld. Na onderzoek blijkt dat de gebruikte medische voorwerpen op een correcte manier vernietigd werden, zoals het voorgeschreven wordt. Toch zal het betrokken medisch personeel tijdelijk geschorst worden en zal een gepaste sanctionering nog volgen. We zullen zeker conclusies trekken uit hetgeen hier gebeurd is naar de toekomst toe."

Het management van JJ Lin liet intussen weten het voorval "te betreuren. We kunnen het foute gedrag van sommige ziekenhuismedewerkers alleen maar afkeuren. We gaan ervan uit dat het ziekenhuis dit voorval op de gepaste manier zal afhandelen."

JJ Lin zou intussen volledig hersteld zijn.

Meest gelezen