Urbanus-versie van Monopoly krijgt label 16+ mee

Op de Boekenbeurs in Antwerpen is vandaag een bijzondere versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly voorgesteld: de Urbanus Monopoly. Opmerkelijk is dat het spel een 16+label mee krijgt.

Primeur

Geregeld komen er speciale edities uit van het spel. Zo zijn er varianten van "Game of thrones", "Friends", "The Simpsons" enz... Maar Urbanus is de eerste Belg die zijn eigen versie krijgt. 

Gladde Iolenstraat

Het spelbord werd door de komiek uit Tollembeek volledig onder handen genomen. Zo zijn de klassieke straten vervangen door straten die verwijzen naar de muziek, de moppen en de films van Urbanus. Zo kan je in de Gladde Iolenstraat sukkelen of de Maurice Potteke Pisplaats kopen. 

16+

Daar waar het klassieke spel normaal de vermelding "vanaf acht jaar" mee krijgt, is deze versie een 16+ editie. En dat heeft te maken met zijn hit "De wereld is om zeep" zegt Urbanus: "In dat nummer zing ik "Ze hebben mijne hond zijne rug afgezet" en daarom heb ik op het bord een hond getekend waar een schelleke vanaf is. Daarin zag het Amerikaanse bedrijf Hasbro (de eigenaar van Monopoly) mogelijk een aanzet tot dierenmishandeling. Dus is het een 16+ geworden."

Meest gelezen