Nieuw boek van Elena Ferrante op komst: “Het leugenachtige leven van volwassenen”

De mysterieuze Italiaanse auteur Elena Ferrante, bekend van vier Napolitaanse romans en van de tv-reeks "My brilliant friend", brengt begin november een nieuw boek uit. De titel is vandaag bekendgemaakt: "Het leugenachtige leven van volwassenen". Het is nog niet bekend wanneer de Nederlandse vertaling beschikbaar zal zijn.

Vol verwachting klopt het hart van de miljoenen lezers van de vier  Napolitaanse romans van Elena Ferrante, want er is een nieuw boek op til. "De geniale vriendin",  "De nieuwe achternaam", "Wie vlucht en wie blijft" en "Het verhaal van het verloren kind" vertelden het wedervaren van Elena Greco (Lenù) en Rafaella Cerullo (Lila), twee vriendinnen en rivalen in Napels.

Het eerste boek werd door HBO en Rai verfilmd voor tv als  "My brilliant friend". Canvas zond de reeks vorige winter uit.

Dat er een nieuwe roman op komst was, was al bekend. De Italiaanse uitgever Edizione E/O heeft na de eerste zinnen nu ook de titel prijsgegeven: “La vita bugiarda degli adulti”, te vertalen als “Het leugenachtige leven van volwassenen”. Het boek speelt opnieuw in Napels, maar de twee vriendinnen Lila en Lenù zouden niet meer centraal staan.

De Italiaanse editie verschijnt op 7 november; de Engelse op 9 juni volgend jaar. Wanneer de Nederlandse vertaling beschikbaar zal zijn, is niet bekend.

De vierdelige “Geniale vriendin”-reeks verscheen tussen 2011 en 2014 en was een wereldwijd succes: meer dan 10 miljoen verkochte boeken en ruim 40 vertalingen.  En kreeg dus ook een leven op het scherm, door de tv-reeks.

Wie er achter het pseudoniem Elena Ferrante schuil gaat is nog altijd niet bekend.  Een vrouw? Een man? De schrijver (of schrijvers?) houdt zijn of haar identiteit angstvallig geheim. Hoewel er wel duchtig wordt gespeculeerd over de auteur.  Lees er meer over in deze Canvas-bijdrage.

Meest gelezen