740 inwoners van Borgerhout zitten zonder elektriciteit, verwarming en warm water

Zo'n 740 bewoners uit 2 grote appartementsgebouwen aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout, vlak naast de Antwerpse Ring, zitten sinds gisteravond 18.15 uur zonder elektriciteit, verwarming en warm water. Dat is het gevolg van een korte brand die ontstond aan de elektrische installatie in de kelder van het appartement. Bewoners konden kiezen of ze thuis bleven of de nacht elders doorbrachten. De herstellingswerken zijn nog steeds bezig.

Kort nadat de stroom was uitgevallen, merkten bewoners rook op. Ze verwittigden meteen de brandweer die het vuur snel kon blussen. Een heel aantal bewoners werd uit voorzorg geëvacueerd en vanwege de koude, tijdelijk opgevangen in lijnbussen.

In de loop van de avond zijn de hulpdiensten langsgegaan bij zowat alle appartementen en werd aan de bewoners gevraagd of zij de nacht wilden doorbrengen in hun appartement, dan wel elders.  Dat kan bij voorkeur bij familie of vrienden, maar voor wie dat niet lukt, voorziet de stad Antwerpen opvang in hotels in de stad. Zo’n twintig mensen kozen voor die laatste optie.

De herstellingswerken zijn de hele nacht doorgegaan en zullen waarschijnlijk vanochtend rond 08.00 uur klaar zijn. Tot die tijd hebben inwoners geen elektriciteit, verwarming en warm water. Ook de liften werken niet.

Door het incident en de massale aanwezigheid van de hulpdiensten was de Turnhoutsebaan ter hoogte van de getroffen appartementsgebouwen tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. 

 

Zo'n 740 bewoners uit 2 grote appartementsgebouwen aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout, vlak naast de Antwerpse Ring, zitten sinds dinsdagavond 18.15 uur zonder elektriciteit, verwarming en warm water. Een heel aantal bewoners werd uit voorzorg geëvacueerd en omwille van de koude, tijdelijk opgevangen in lijnbussen.

Meest gelezen