Braziliaanse vrouw laat zich toevallig "kidnappen"

"Opgeslokt door een garagepoort!" Of, "Vrouw wordt gekidnapt ook al wil men haar niet kidnappen!" Het waren enkele van de opmerkelijke titels op buitenlandse nieuwswebsites die de beelden van een opvallende "verdwijning" van een Braziliaanse vrouw omschreven. De vrouw was immers in een garage terechtgekomen nadat een motorrijder er weggereden was. Bij het sluiten van de elektrische garagepoort ging het daar voor de vrouw even mis.

Op de bewakingsbeelden die enkele dagen geleden op sociale media gedeeld werden, ook al deed het voorval zich reeds begin oktober voor, is te zien hoe de vrouw even in contact komt met de sluitende poort en zo de garage ingeduwd wordt. Het incident gebeurde in de Braziliaanse stad Goiania. Op sociale media gingen de beelden onmiddellijk viraal.

De vrouw bleef, nadat ze gevangen kwam te zitten in de garage, vrij kalm. Dat ze er daarbij niet in slaagde om de knop te vinden om de poort te openen, deed sommigen op sociale media twijfelen over de echtheid van de video.

Toch verklaarde haar dochter op de Braziliaanse nieuwswebsite BHAZ dat haar moeder pas na een uur uit de hachelijke situatie bevrijd kon worden, nadat ze de aandacht wist te trekken van een vrouw die de stoep aan het vegen was. Op die manier kon de eigenaar van de woning verwittigd worden.

De dochter liet ook nog weten dat alles goed gaat met haar moeder en dat ze nu hartelijk om het voorval kunnen lachen.

Meest gelezen