Videospeler inladen...

Bekijk hier de eerste beelden van de gloednieuwe reeks van "Dag Sinterklaas"

Ketnet heeft de eerste beelden van de gloednieuwe reeks van "Dag Sinterklaas" vrijgegeven. Hoewel de Sint pas op 16 november voet aan wal zet in Antwerpen, stuurt hij nu toch al dit vroege cadeautje.

Vorig jaar werd al bekendgemaakt dat er een nieuwe reeks komt van "Dag Sinterklaas". Het was al 26 jaar geleden dat het Ketnet-programma gemaakt werd. Kinderen konden hier vragen stellen over het dagelijkse leven van de goedheilig man. De eerste aflevering zal te zien op zaterdag 16 november, de dag van de intrede van de Sint in Antwerpen.

(Lees verder onder de eerste beelden)

Videospeler inladen...

Via een telegram van de Sint hebben we al de eerste beelden van het programma te pakken gekregen. In één scène zien we een discussie tussen Sinterklaas en Zwarte Piet. Piet en Palomita dringen aan met het vliegtuig of een raket te reizen. Sinterklaas is het daar niet mee eens, hij wil en zal met de stoomboot in Antwerpen aankomen. Hoe en waarom dat zo is, wordt ons verteld vanaf 16 november. 

Dag Sinterklaas 2.0

Zoals in de vorige reeksen krijgen kinderen opnieuw een inkijk in het universum van de Sint. Een groot verschil is wel dat Bart Peeters niet meer te zien is in de nieuwe reeks.  Elke aflevering begint nu met een brief van kind dat een vraag stelt: "Hoe zet ik mijn schoen?" of "Wat is het lievelingseten van de Heilig Man?". De Sint en zijn helpers zullen hierop elke keer antwoorden.

In het de nieuwe reeks zien we natuurlijk enkele vertrouwde gezichten, zoals de paardenverzorger Ramon, huisvrouw Conchita, professor Van den Uytleg en de kapiteins Paelinckx en Droogdockx. Daarnaast zien we ook nieuwe helpers van de Sint opduiken. Dit zijn Kneta Knieschijf, de strenge stafhouder van de Sint, en het nichtje van Conchita, Palomita. 

(lees verder onder de foto)

© VRT - Selina De Maeyer

De Sint en Ketnet willen ook nog Evelien Bosmans, Warre Borgmans, Els Dottermans, Bart Hollanders, Pieter Embrechts, Nico Sturm, Adriaan Van Den Hoof, Jonas van Thielen en Wim Opbrouck bedanken voor hun samenwerking. 

Ook Stijn Coninx en Frank van Passel worden hartelijk bedankt voor hun regisseurswerk, Hugo Mathyssen heeft het scenario geschreven.

De intrede van de Sint

Naast het programma is er naar jaarlijkse gewoonte ook de intrede van de Sint. De heilig man zal dit jaar aankomen op zaterdag 16 november met zijn stoomboot aan het Verbindingsdok-Westkaai in Antwerpen. Sinterklaas wordt daar ontvangen door burgemeester Bart De Wever en presentator Bart Peeters. 

Er volgt nadien een stoet doorheen de stad. Om 14.45 uur komt hij dan aan op de Hanzestedenplaats aan het MAS. Hij zal hier de kinderen en hun mama's en papa's toespreken. 

Doorheen de stad is er natuurlijk vanalles te beleven. Er zijn bijvoorbeeld optredens van Biba & Louba, maar ook de Ketnetband zorgt voor een aangename sfeer. Ketnet-wrappers Sien en Sander leiden ter plaatse alles in goede banen. De intrede is ook live te volgen op Ketnet vanaf 13.30 uur. 

Meest gelezen