© Martin Harvey / WWF - Die Bilder dürfen ausschließlich im Zusammenhang mit dieser Pressemitteilung und mit inhaltlichen Bez

Australische dierenbeschermers: "Honderden koala's wellicht gestorven in bosbrand"

Dierenbeschermers vrezen dat honderden koala's gestorven zijn in een Australische bosbrand. De brand zou 2.000 hectare aan natuur hebben verwoest, waaronder dus een leefgebied van koala's. Een expert noemt de dood van de dieren een "nationale tragedie". De afgelopen decennia heeft hun aantal een diepe duik genomen, door onder andere de klimaatverandering. 

De brand legde 20 vierkante kilometer natuur in de as, waaronder een leefgebied van koala's in New South Wales, op ongeveer 400 kilometer ten noorden van Sydney. Experts vrezen nu dat honderden koala's omgekomen zijn in de brand. Volgens hen zou het ook zeer moeilijk zijn om tot bij het leefgebied te komen en te zoeken naar overlevende koala's, omdat de brand nog steeds verder woedt. 

Dalende lijn

De dierenbeschermers zeggen dat koala's vaak het slachtoffer zijn van bosbranden. Dat komt omdat de dieren zichzelf beschermen door naar de top van bomen te klimmen en zich op te rollen. Daardoor kunnen zij bij langdurige branden niet meer ontsnappen. 

Verschillende natuurbeschermingsorganisaties zeggen dat er nog maar 43.000 koala's in het wild leven, en de laatste jaren neemt dat aantal enkel maar af. De afname zou te wijten zijn aan verlies van habitat, ziektes, hondenaanvallen en klimaatveranderingen. 

Meest gelezen