Opnieuw een groep migranten ontdekt in oplegger van tractor: 7 mensen opgepakt

In Diksmuide, in West-Vlaanderen, werd deze ochtend een groep migranten ontdekt in de trailer van een tractor. De politie kon hen allemaal oppakken, het gaat om 5 mannen en 2 vrouwen. Ze verklaren uit Eritrea te komen. 

Deze ochtend werd in Pervijze, een deelgemeente van Diksmuide, een groep migranten ontdekt in de oplegger van een tractor geladen met conserven. Dat bevestigt de politie van Diksmuide. "De tractor was in Namen vertrokken en had een tussenstop gemaakt in Jabbeke. Daar zouden de migranten het dekzeil van de oplegger hebben kapotgesneden om zo in de oplegger te kunnen kruipen", zegt politiecommissaris Wim Merlevede.

Het was het transportbedrijf zelf dat de politie inlichtte. Toen die ter plaatse kwam, vluchtten de migranten weg. Zij konden nadien allemaal opgepakt worden en werden overgebracht naar het politiekantoor van Diksmuide. Het gaat om 5 mannen en 2 vrouwen uit Eritrea. 6 van hen zeiden dat ze minderjarig zijn. 

Meest gelezen