Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Opnieuw massagraf ontdekt in Mexico: tot nu toe 42 lijken aangetroffen 

In Mexico heeft een organisatie van moeders die op zoek zijn naar hun verdwenen kinderen een massagraf ontdekt. De politie heeft er 40 skeletten en 2 recente lijken blootgelegd. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

In het noorden van Mexico vond een organisatie van moeders die op zoek zijn naar hun verdwenen kinderen een massagraf. Het gaat voorlopig om 42 lichamen, maar volgens de oprichtster van de organisatie zouden er nog meer lichamen op de site kunnen liggen. De ontdekking werd gedaan tijdens een zoektocht van de organisatie, maar werd gestopt door de politie, die een onderzoek startte. De identiteit van de slachtoffers is voorlopig nog niet bekend. 

Kleren die werden teruggevonden in het massagraf doen vermoeden dat er twee vrouwen onder de slachtoffers zijn. 

Drugsgeweld

De laatste jaren zijn in Mexico duizenden mensen verdwenen door het toenemende bendegeweld. Machtige drugskartels zaaien er terreur en deinzen er niet voor terug om hun vijanden te doden op de meest gruwelijke manieren. Hun lichamen worden vaak achtergelaten langs de kant van de weg. Bij al dat drugsgweld vallen echter geregeld ook doden onder de veiligheidsdiensten en burgerbevolking.

Meest gelezen