Videospeler inladen...

Tot maandagavond nauwelijks treinverkeer van en naar Brussel-Zuid door werken

Wie vandaag of later dit weekend van of naar Brussel rijdt met de trein, moet net zoals een week geleden rekening houden met vertragingen en eventueel ook een extra overstap. Dat komt door werken aan de seininrichting van Brussel-Zuid. Daardoor rijden de meeste treinen niet van en naar dat station. Wie Brussel met de trein moet passeren, wordt omgeleid. Wie in Brussel moet zijn zal wellicht moeten overstappen. 

De NMBS heeft samen met Infrabel een alternatief vervoersplan uitgewerkt, dat de hinder voor de reiziger zoveel mogelijk moet beperken.

Reizigers kunnen best de NMBS-app of de website raadplegen om hun reis te plannen en eventuele aternatieven te zoeken.

De dienstregeling van de meeste treinen die voorbij Brussel-Zuid, Brussel-Centraal of Brussel-Zuid moeten, wordt aangepast:

  • De meeste treinen worden omgeleid via andere Brusselse stations.
  • In de stations van Schaarbeek, Brussel-Luxemburg en Brussel-Noord zijn er aansluitingen naar Brussel-Zuid
  • Tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid rijden er nog steeds treinen. Het gaat om zes treinen per uur, en dat in beide richtingen.

Wie van, naar en door Brussel wenst te reizen, voorziet best extra reistijd.

Van en naar Brussels Airport blijft het mogelijk om met de trein te reizen. Vanaf Brussel-Noord rijden er vier treinen per uur naar Brussels Airport-Zaventem, vanaf Brussel-Zuid gaat het om twee treinen per uur.

Tussen Antwerpen, Mechelen en Brussel-Zuid rijden er in elke richting twee IC-treinen per uur. Deze treinen stoppen zowel in Brussel-Noord, Brussel-Centraal als Brussel-Zuid. De IC-trein Antwerpen – Brussel – Charleroi rijdt niet verder dan Brussel-Noord.

Van en naar de kust: 

  • De IC-trein Oostende - Eupen (die onder andere stopt in Brugge, Gent en Leuven) en de IC-trein Blankenberge - Genk (die onder andere stopt in Brugge, Gent, Leuven en Hasselt) worden omgeleid via Denderleeuw en Schaarbeek en stoppen niet in Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid.
  • Reizigers die vanuit Brussel naar de kust willen, nemen best een trein naar Schaarbeek, waar een aansluiting wordt voorzien.

Tussen Halle en Brussel rijden er geen treinen. NMBS zorgt voor vervangbussen.

De werken zullen ook een impact hebben op de internationale treinen van en naar Frankrijk en Groot-Brittannië. Die zullen tussen Brussel-Zuid en Halle worden omgeleid via het oostelijk ringspoor van Brussel. Meer informatie op de internationale website.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal" van vorige week:

Videospeler inladen...

Meest gelezen