Gegevensbeschermingsautoriteit neemt dataproject Kortrijk onder de loep

De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) zal het project van de stad Kortrijk waarbij gegevens van Proximus-klanten verwerkt worden, onder de loep nemen. Burgers klopten met vragen aan bij de autoriteit, zegt een woordvoerster van de GBA.

Kortrijk betaalt jaarlijks 40.000 euro aan Proximus voor gebundelde anonieme gegevens over bezoekers aan de stad, met als bedoeling de economie en het toerisme in de stad te verbeteren. 

De stad wil de gegevens in de toekomst ook koppelen aan data over het gebruik van betaalkaarten.

De Gegevensbeschermingsautoriteit zegt dat zij informatie gaat opvragen over het project. Een woordvoerster bevestigt berichtgeving van de Britse site The Register dat de GBA voor dit specifieke project nog geen advies heeft verstrekt. Wel werd drie jaar geleden een positief advies gegeven over een gelijkaardig project.

Meest gelezen