Liedekerke krijgt geen geld om armoede aan te pakken: "Wij willen met gelijke wapens kunnen strijden"

Liedekerke dreigt tussen 2 stoelen te vallen bij het geld dat de Vlaamse regering via 2 fondsen ter beschikking stelt aan een groep gemeenten om armoede en werkloosheid aan te pakken. Dat zegt schepen Katia Segers (SP.A). Het ene fonds dient voor gemeenten uit de Brusselse rand, het andere voor gemeenten uit de Denderstreek, maar Liedekerke zou telkens uit de boot vallen.

"De Vlaamse overheid heeft ruim 400 miljoen euro geïnvesteerd in de gemeenten", zegt schepen Katia Segers (SP.A) van Liedekerke. "Een aanzienlijk deel, zo'n 20 miljoen euro gespreid over 5 jaar, is bestemd voor de Brusselse rand."

"Een ander fonds is opgericht voor de gemeenten Geraardsbergen, Denderleeuw en Zottegem, het zogenoemde Denderfonds. Maar daartussen zit een blinde vlek", voegt Segers eraan toe. "Het gaat om Liedekerke, maar ook Affligem, Ternat, die ook kampen met dezelfde problemen als integratie van anderstaligen, onderwijs, mobiliteit enzovoort. Deze gemeenten vallen uit de boot. Ik noem dat geen goed bestuur."

"Vanuit de gemeenteraad van Liedekerke hebben wij nu een brief gestuurd naar de bevoegde Vlaamse ministers Ben Weyts (N-VA) en Bart Somers (Open VLD) om het probleem aan te kaarten. Wij willen een gesprek hierover om ook van dergelijke middelen te kunnen profiteren. Want het is zeker een goeie zaak dat de regering geld ter beschikking stelt van de gemeenten om deze problemen aan te pakken. Maar wij willen met gelijke wapens kunnen strijden", besluit Segers.

Meest gelezen