Nederlandse familie schenkt 1 miljoen euro aan UZ Leuven

Een Nederlandse familie schenkt 1 miljoen euro aan het Universitair Ziekenhuis in Leuven. De som zal verdeeld worden over zes verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Het is niet de eerste keer dat dezelfde familie het UZ beloont met een som geld. Ze doet dat naar eigen zeggen uit appreciatie voor de deskundige en humane zorg.

"Private schenkingen zijn in ons land eerder zeldzaam", zegt professor Greet Van den Berghe van de dienst intensieve geneeskunde. Dat is een van de afdelingen die een beroep kan doen op de schenking van deze familie. 

"In landen als Nederland of de Verenigde Staten komen dergelijke privéschenkingen veel vaker voor. Wetenschappelijk onderzoek kost veel geld en dan zijn dergelijke schenkingen zeker welkom. Het voordeel van zo'n schenking is ook dat je er een beetje meer vrijheid mee krijgt, dat je creatiever kunt zijn en dat geeft een extra dimensie aan het soort onderzoek dat je kan doen.'

'Voor het bedrag dat we nu gekregen hebben, hebben we een project ingediend om spierzwakte opgedaan op de afdeling intensieve zorg, te proberen behandelen", aldus nog professor Greet Van den Berghe.

Meest gelezen