Spanje stelt zich kandidaat om klimaattop te organiseren

Spanje heeft voorgesteld de COP 25 internationale klimaatconferentie in Madrid te organiseren. Dat heeft de Chileense president Sebastian Piñera donderdag gezegd. De top stond gepland voor december in Chili, maar werd geannuleerd vanwege de sociale crisis in het land. 

In een telefoongesprek op woensdag "heeft de Spaanse premier Pedro Sanchez mij aangeboden de COP 25 in Madrid te organiseren" van 2 tot 13 december, de data waarop deze conferentie in Chili was gepland, meldt de Chileense president Piñera.

Hoewel de Spaanse regering dit bevestigt in een verklaring, bevestigt die deze data niet. Pedro Sanchez deed dit voorstel "gezien de korte beschikbare tijd" en "het belang om ervoor te zorgen dat de COP25 normaal wordt gehouden", na tien maanden voorbereiding, luidde het.

Het risico bestaat echter dat Spanje op deze data nog steeds probeert een regering te vormen, na de parlementsverkiezingen van 10 november

Omwille van het aanhoudende sociale protest in Chili heeft de regering de internationale VN-klimaatconferentie (COP25) afgelast. Die top moest plaatsvinden in de Chileense hoofdstad Santiago. Het is nog niet duidelijk waar en wanneer de volgende klimaattop nu moet plaatsvinden. In een mededeling eerder zei de VN-klimaatinstantie UNFCCC enkel dat er alternatieve opties onderzocht worden.

Meest gelezen