Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) wil Brusselse werkzoekenden naar De Lijn toeleiden

Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister bevoegd voor Brussel, wil Brusselse werkzoekenden toeleiden naar De Lijn. De Vlaamse vervoersmaatschappij moet ritten schrappen door een tekort aan chauffeurs.

Door het aanhoudende tekort aan chauffeurs schrapt De Lijn vanaf maandag op een 20-tal buslijnen in de Vlaamse Rand een of meerdere ritten. Terwijl dit nu nog ad hoc gebeurt, kiest de vervoersmaatschappij ervoor om vanaf november structureel een aantal ritten niet te laten rijden. Daardoor kan met het beschikbare personeel de rest van de dienstregeling effectief worden gereden, wat de reiziger meer zekerheid moet bieden.

"Het is essentieel dat Brussel vlot bereikbaar blijft vanuit de Vlaamse rand en omgekeerd", reageert minister Benjamin Dalle. "De Lijn doet vandaag al heel wat inspanningen om chauffeurs te vinden, maar blijkbaar is de uitdaging erg groot. Laat ons samen met VDAB en Actiris kijken hoe er nog intensiever kan worden samengewerkt."

"Op een moment dat er nog bijna 90.000 werkzoekenden zijn in Brussel, moet het mogelijk zijn om goede chauffeurs te vinden, ook voor De Lijn", besluit minister Dalle.

Meest gelezen