Sekspraatjes op de Boekenbeurs of bijzondere klanken in het bos? Dit heeft het weekend voor u in petto

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Cultuurman Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Seks- en andere boeken

De Boekenbeurs palmt ook dit weekend de vier hallen van Antwerp Expo in, met tientallen auteurs en honderdduizenden boeken.  

Zaterdag om 10.30 uur kunnen kinderen vanaf zes jaar mee helpen koken tijdens de kinderbakworkshop

Seksuologe Goedele Liekens en gedragstherapeute Nathalie Cardinaels bezorgen het publiek van de Boekenbeurs zaterdagmiddag rode oortjes, tijdens een complexloos gesprek over seks en polyamorie. Nostalgische luisteraars van Studio Brussel zullen blij zijn, want met moderator Lieven Vandenhaute lijkt het radioprogramma "De lieve lust" even  terug van (heel lang) weggeweest.

Auteur Bart Moeyaert signeert niet alleen, maar verklapt zaterdag om 17 uur ook zijn werkmethode in het Schrijflab. Terwijl psychiater Dirk De Wachter zondag om 14 uur uitlegt hoe ongelukkig zijn óók een kunst is. Opgelet, voor dit gesprek moet u wel een extra ticket kopen.

De Boekenbeurs loopt nog tot 11 november, maar sluit komende maandag en dinsdag.

Bekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Klankenbos op stelten

Het kunstenfestival Europalia Roemenië blijft niet beperkt tot Brussel, dit weekend kunt u ook in het Limburgse Pelt terecht, voor een klankinstallatie met de toepasselijke naam "88 clouds will rain for you" (88 wolken zullen voor jou regenen, red.). Dit regenachtige weekend wordt dus nog net iets natter, want deze installatie laat het zelfs binnen regenen. Zaterdag en zondag kunt u het gratis bekijken en (vooral) beluisteren, van 9 tot 17 uur.

Bekijk hieronder hoe het er vorig jaar in Boekarest uitzag:

Krikkrak in Brugge

Brugge organiseert dit weekend een "festival voor kleine en grote mensen": KRIKKRAK. Op sommige locaties moet je reserveren, maar er zijn ook plekken waar iedereen mag komen aanwaaien. In de foyer van de Brugse Stadsschouwburg bijvoorbeeld, kunnen kinderen tot 12 jaar gratis muziek spelen en gekke filmpjes maken. In de speciale KRIKKRAK-straat staat er om 14 uur en om 16 uur gratis openluchttheater op het programma (en ja, er is een regenplan).

Het is maar Schijn

Nog tot maandag 11 november is het Rivierenhof in Antwerpen het decor voor "De grote schijn", een sfeervol verlicht parcours in het park. Zaterdagavond is de (betalende) wandeling al volzet, maar bij een laatste blik op de website was er zondagavond nog wel plaats. Prettig weekend!

Meest gelezen