Videospeler inladen...

Amerikaanse YouTuber "MrBeast" wil 20 miljoen bomen planten: "Hij maakt klimaatactie tastbaar"

De Amerikaanse YouTuber Jimmy "MrBeast" Donaldson wil tegen het einde van het jaar 20 miljoen bomen planten. Dat doet hij door iedereen te vragen om geld te doneren. Voor elke dollar wil hij 1 boom planten. Ondertussen heeft MrBeast bijna 11 miljoen dollar ingezameld. Grote namen zoals Elon Musk en Twitter-CEO Jack Dorsey hebben al geld gedoneerd. 

MrBeast, die 25 miljoen volgers heeft op YouTube, staat bekend om zijn gekke stunts. In het verleden maakte hij al een video waarin hij tot 1 miljoen telde. Hij heeft ook getest hoe het is om 1.000 keer langs de drive-in van de McDonalds te rijden. 

De fans vroegen het

Om de kaap van de 20 miljoen volgers te vieren, wilden zijn fans dat hij iets nuttigs deed, zoals 20 miljoen bomen planten. MrBeast liet daar uiteraard geen gras over groeien en ging op zijn eigen manier aan de slag. Hij contacteerde de "Arbor Day Foundation" een Amerikaanse ngo (niet-gouvernementele organisatie, red) die zich bezighoudt met herbebossing. Het geld dat MrBeast inzamelt gaat integraal naar de organisatie. De ngo gaat de bomen over de hele wereld planten.

De actie van MrBeast gaat als een lopend vuurtje op het internet. De hashtag #TeamTrees is trending op YouTube en Twitter.  Grote namen zoals Tesla-CEO Elon Musk en Twitter-CEO Jack Dorsey hebben respectievelijk 1 miljoen en 150.000 dollar gedoneerd. Musk ging zelfs een stapje verder en veranderde zijn naam op Twitter van Elon naar Treelon. En omdat het voor hem menens is, heeft MrBeast zelf 200.000 dollar in de actie gestoken.

Lees verder onder de video.

De Belgische vlogger Hannes Coudenys vindt het straf dat MrBeast op korte tijd zoveel mensen bereikt. "Zijn sterkte is dat hij mensen mobiliseert. Hij maakt het ook tastbaar. Je kan op straat komen voor het klimaat, maar je kan het ook heel concreet aanpakken door een boom te planten. En dat doet hij." Omdat MrBeast zijn acties in het verleden al tot een goed einde heeft gebracht, denkt Coudenys dat MrBeast ook in deze actie zal slagen. 

Zal MrBeast in ons land YouTubers inspireren? "Het is duidelijk dat MrBeast, met 25 miljoen volgers op een ander niveau speelt. De Belgische YouTubers hebben minder volgers, maar ik ben er zeker van dat hij met zijn actie ook bij ons mensen zal aanzetten tot actie." zegt Coudenys. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen